Inici Centenari

Centre d'Osona

Fotografia del Centre d'Osona

El Centre d'Osona de l'Institut del Teatre va ser creat l'any 1976 per un conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Vic. El conjunt d'activitat pròpia i la de col.laboració amb altres entitats han convertit el Centre d'Osona en un referent inqüestionable de l'activitat cultural a Vic i comarca, especialment pel que fa al teatre i la dansa, la contribuïnt a la millora de l'activitat existent, la promoció de noves activitats, dirigides sobretot al públic més jove, i a la consolidació del sector, tan des del punt de vista professional com del no professional.

Actualment el Centre d'Osona aplega més de tres cents 100 alumnes per curs acadèmic i una desena de professors, a més del personal tècnic i d'administració.

Els programes d'activitat es despleguen sobretot a Vic, però també ocasionalment a altres municipis de la comarca.

Col.labora sovint amb institucions i entitats significatives de la comarca: Cultura de l'Ajuntament de Vic, Universitat de Vic, Museu Episcopal, Escola d'Art Junyent i Sobirà, Fundació Caixa de Manlleu, Coordinadora de Teatre, Ajuntament de Torelló, Teatre Centre de Manlleu... Museu de l’Art de la Pell, Estudis musicals de Vic, la Cia. resident de Dansa

El Centre d'Osona està situat al Seminari Vell de Vic. La rehabilitació de l'edifici del Seminari Vell de Vic es va estructurar en dues fases. La primera fase va consistir en la reforma de la planta baixa i el primer pis, en funcionament des de febrer de 2001. La segona fase va completar la segona i tercera planta, acabades el juny de 2002


Espais més representatius:

 • Aules polivalents: pensades per acollir tan les classes de dansa i tècniques d'expressió corporal com les classes d'interpretació i els tallers de teatre. El centre també disposa d'aules pensades per a treballs teòrics i cursos tècnics -il.luminació i so.
 • Vestuaris: espais amplis amb sala de maquillatge adjunta, pensada per donar servei als treballs de l'escola i per a cursos de maquillatge.
 • Teatre Laboratori: una de les peces singulars de l'edifici, ideat per desenvolupar treballs més complets de creació en dansa i teatre, però també per a l'aprenentatge tècnic. Funciona alhora com a sala d'actes i sala d'exhibició dels treballs de l'escola.
 • Biblioteca: dóna servei de biblioteca escolar, però està previst que tingui funcions de biblioteca pública especialitzada en arts escèniques. A més de la consulta directa del fons de la biblioteca, fonoteca i videoteca, es poden fer consultes mitjançant el catàleg informatitzat de la biblioteca de l'Institut del Teatre, connectat amb el catàleg col.lectiu de les universitats catalanes, amb servei de prèstec interbibliotecari.

Activitats principals:

 • Cursos d’Iniciació
 • Postgrau en Teatre aplicat en el camp educatiu
 • Projecte V.I.C (Viver d’Investigació i Creació). Programa de suport als projectes de graduats de les escoles superiors de l’Institut del Teatre: ESAD, CSD, ESTAE. Té per objectius:
  • Promoure la formació de companyies, la interrelació dels graduats de les diferents escoles, la reflexió, la creació i la recerca.
  • Donar continuïtat als estudis superiors i la divulgació de les creacions produïdes en aquest Campus.
  • Satisfer, motivar i enfortir en els estudiants i en el públic les arts escèniques.
  • Servir com a espai d’experimentació pels graduats de les diverses àrees de les arts escèniques.
  • Satisfer l’interès de la futura professió aportant referents i recursos escènics que puguin donar suport als graduats en les seves creacions.
  • Establir complicitats i crear convenis amb altres espais escènics i centres de creació que permetin un diàleg i la presentació d’aquests projectes.
  • Incentivar, estimular i donar cabuda a propostes d’alt nivell generades per nous creadors o noves creadores .
  • Generar activitats encarades a la divulgació, reflexió, debat i interacció de les arts escèniques.
  • El Campus de Vic cedeix espai d’assaig, suport tècnic, espai escènic per la seva exhibició, promoció i distribució adient al projecte de creació presentat i segons les dotacions econòmiques i convenis que el Campus de Vic tingui en el moment en el que es realitzi el projecte.
  • Per a més informació: Convocatòria Projecte V.I.C
 • Programació del cicle d'Arts Escèniques "Dijous a l'Institut del Teatre". Un cicle de dansa i teatre en el qual es vol acostar al públic les creacions dels nous professionals. Una programació d'Arts Escèniques a càrrec de l'Institut del teatre, Centre d'osona juntament amb l'IMAC (Institut Municipal d'Acció Cultural) de l'Ajuntament de Vic. L'objectiu d'aquest cicle la oportunitat a nous artistes de les arts escèniques de poder portar el seu treball en públic i que el públic pugui descobrir treballs no habituals en els circuits comercials. Aquesta programació no preten substituir la programació professional sinó contribuir a augmentar l'oferta cultural amb noves propostes i per a nous públics.

Com trobar-nos


Mostra un mapa més gran

Director del centre: Carles SALAS MONFORTE

Adreça: C/ Sant Miquel, 20. 08500 VIC
Telèfon i fax: 93 885 44 67
a/e: it.vic@institutdelteatre.cat

Els estudiants estrangers poden trobar més informació sobre la ciutat consultant el web de BARCELONA CENTRE UNIVERSITARI[ ON SOM ]
Plaça Margarida Xirgu, s/n 08004 Barcelona
T 932 273 900 F 932 273 939
a/e: i.teatre@institutdelteatre.cat
Web per a futurs estudiants: http://futursestudiants.institutdelteatre.cat

IT a Facebook IT a Twitter IT a Youtube

© 2005-2012 Institut del Teatre Avís Legal | Mapa web | Contactar